То не е реновирано от създаването на болницата Община Айтос започна

...
То не е реновирано от създаването на болницата Община Айтос започна
Коментари Харесай

Инвестират над 300 хил. лв. в ремонт на Инфекциозното отделение на МБАЛ-Айтос

То не е реновирано от основаването на болничното заведение

Община Айтос стартира огромен ремонт на Инфекциозно поделение в МБАЛ-Айтос ЕООД. До реновирането на най-старото болнично поделение се стигна, откакто Общината получи покана за включване на здравното заведение като сътрудник на Министерството на здравеопазването за подготовката и осъществяването на планово предложение по процедура за даване на безплатна финансова помощ „ Мерки за справяне с пандемията “ по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “.

В момента в отделението, в което по време на пандемията се лекуваха заболели от коронавирус, няма медици и заболели. Там са служащите, които извършват дейностите по плана. Инвестицията за реновирането е на стойност 308 138 лева с Данък добавена стойност.

Инфекциозно поделение не е ремонтирано главно от основаването на болничното заведение. Ремонтните действия обгръщат болничните зали и манипулационната, кабинети на лекари и медицински сестри, сервизни пространства, коридори и част от покрива над отделението.

Кметът на община Айтос Васил Едрев инспектира ремонтните действия.

" През последните години тук бяха лекувани доста пациенти при сложни условия за работата на лекарите и личния състав. Промените ще подобрят качеството на болничното лекуване. Надявам се, че и медиците, и пациентите им ще се усещат по-добре след този главен ремонт ", разяснява градоначалникът.

В Инфекциозно поделение ще се модернизират ел.инсталацията, вентилационната, кислородна система и отоплението. Вече се поставя и антибактериално подово покритие във всички пространства.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР